Vårjcka 2018

Även i år arrangerade jag och Anders festivalen Vårjcka på Belta's Place. Precis som förra året blev det en fantastisk tillställning.

Foto: Dean C.K. Cox

Banden som spelade var Spegelmannen, Isfruun, danmarck, Hoppstylta, Belta 53 och Giftigt Avfall. Besökarna var något färre än förra året. Drygt 40 st var det som dök upp men det kändes inte tomt på något sätt. Det är fördelen med den lokalen.

Spegelmannen @ Vårjacka 2018

Spegelmannen, som har utökat medlemmarna sen sist med en basist gjorde en bra spelning. Under kvällen fick de även några nya fans och ett antal personer sågs gå runt i t-shirts med Spegelmannentryck.

Isfruun @ Vårjacka 2018

Även Isfruun hade gjort en del förändringar. Tummisen hade blivit ersatt med en trummaskin och de hade utökat med en sångerska. Jag gillade de nya låtarna men jag kan inte riktigt komma ifrån att trummor "på riktigt" slår en maskin med hästlängder. Sedan saknade jag en del av ångesten som talade så till mej i deras förra sättning. Annars lät det riktigt fint. Ett klart plus med en kvinnlig stämma som komplement till Martins röst.

Giftigt Avfall @ Vårjacka 2018

Giftigt Avfall var för mej höjdpunkten den kvällen. Riktigt bra ös och högt tempo som vanligt. Inga kompromisser och jag gillade verkligen att de lagt till ytterligare en gitarr sen jag såg dem sist och inte en bas som kanske en del hade väntat sej. Mellansnacket skötte Siken det mesta av och det gjorde han bra. I rollen som en nervös stå upp-komiker. Men även där gillade jag att de andra i alla fall flikade in några ord då och då också.

danmarck @ Vårjacka 2018
Eldshow med Räkan @ Vårjacka 2018

Alla övriga band var givetvis också väldigt bra och Räkans eldshow var något utöver det vanliga. Men jag tänkte hålla texten lite kort den här gången. Vädret var fint, kvällen blev riktigt bra och jag tror att de flesta, kanske alla, var nöjda.

Foto: Dean C.K. Cox
Foto: Dean C.K. Cox

Featured Posts
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square