June 6, 2018

May 16, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Vårjacka 2017

May 16, 2017

I helgen anordnade jag och Anders Vårjacka 2017 i vår replokal Belta’s Place. Det blev en fantastisk kväll. Mycket bättre, roligare och mysigare än vi hade kunnat föreställa oss. Sammanlagt var det närmare 50 besökare och sju band som spelade under kvällen. Belta 53 tog på sig rollen som ”förband”. Det var lika härlig och kärleksfull publik nu som på Julfestival 2016 så det var riktigt roligt att spela även om vi bara körde några få låtar.

Efter det spelade K.L.K från Växjö som även de var med och spelade på Julvestival 2016. De bjöd på medryckande bluesrock med munspel och hade gjort en fantastiskt fin mash up cover av Beltas  ”Annas Ligister” och The Dryheaves ”Nothing to lose”.

 

Sedan var det dags för Hoppstylta (mitt andra band) att inta scenen. Jag var en aning förvirrad och spelade lite fel och så men i övrigt var vi nog rätt tajta och publiken sa att det var bra så jag får väl lita på dom. Kul hade vi i alla fall.

 

 

Riddarna av Kosmos släckte ner scenbelysningen och satte igång discolampor istället. Tillsammans med ljusslingorna i replokalen och deras otroligt välspelade och stämningsfulla ”rymdrock” skapade dom nån slags musikalisk magi. De bjöd även på humor när de plockade fram en vårjacka som de lånade ut till publiken samtidigt som de spelade och sjöng ”Det är inte din jacka, det är vårjacka”.

 

 

Bandet som gjorde sin allra första spelning just den kvällen var Spegelmannen, som består av Anders från Belta 53 och Lennart från Hoppstylta. De inledde med att Lennart skrev ”Spegelmannen” på Anders rygg till tonerna av ”Burning bridges” med Mike Cirb Congregation. Sen var det fullt ös medvetslös. Högt tempo, blodstänk på gitarren och en stenhård attityd utan dess like.

 

 

The Dryheaves från Växjö levererade melodisk punkrock och det märktes att de är vana vid att stå på scen. Mycket glädje och humor och som en fin gest till en i publiken från Tyskland, spelade de en låt på tyska.

 

 

Sista bandet för kvällen var ett av mina absoluta favoritband. Isfruun hade åkt ända från Norrköping för att va med och förgylla Vårjacka 2017. Dagen till ära hade de med sig kompisen Olle som endast iförd kalsonger och en keps med texten ”Byxor” spelade tamburin med stor känsla och inlevelse. Spelningen var helt fantastisk. De hade en närvaro och känsla som gick att ta på och de gav verkligen allt, trots att det här var dagen efter att de varit sista bandet ut på Östgöta Rockfestival.

 

 

Stort tack till alla som var med, både band och publik. Jag hade en helt underbar kväll och det tror jag nästan att alla som var där hade!

 

  

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017  BELTA 53